Projekt baby

Update: Er jeg gravid?

8. juni 2017

 

Kan du huske mit indlæg fra i mandags? Jeg var altså ret sikker på at jeg var gravid denne gang. For første gang i de sidste syv måneder mærkede jeg nemlig symptomer.

Hvilke symptomer jeg havde, kan du læse lige her.

Men som jeg frygtede, var det hele blot indbildning. Og endnu engang sidder jeg med følelsen af, at det aldrig vil lykkes. Mens jeg sidder med de tanker, skammer jeg mig over dem, for jeg ved der sidder så mange par derude, som har prøvet i meget længere tid end os. Og alligevel føler jeg mig så alene.

 

Gravid med hjælp?

I tirsdags kom min menstruation. Faktisk en hel dag før forventet. Krigeren synes vi skal gå til lægen. Jeg ved ikke helt. Aller helst ville jeg jo bare, at det kunne lykkes på den naturlige måde. Jeg ved godt det er dumt, men jeg synes bare, at det er mere rigtigt. Når det så er sagt, så ved jeg jo godt, at det måske ikke er sådan det ender.

Første gang jeg blev gravid, tog det 11 måneder. Og nu har jeg altså kun én æggeleder tilbage, så hvem ved hvor længe det så kan tage denne gang.

Efter min operation dengang for snart to år siden, fik vi at vide, at når vi ville prøve igen, var det jo muligt at få hjælp. Men helt ærligt. Jeg er 26 år, jeg skal fandeme ikke have hjælp til at blive gravid. Det kan ikke passe. “Jeg vil selv!” sagde jeg, som et andet barn…

Jeg er rædselsslagen for, at den æggeleder jeg har tilbage også er ødelagt. Hvis den er lukket, så er der jo ligesom kun én vej tilbage. Så kan jeg ligge dér og blive insemineret, som et andet avlsdyr. Og det har jeg egentlig ikke særlig meget lyst til…

 

Hvorfor kan jeg ikke blive gravid?

Tanken om, at enten jeg eller krigeren fejler noget, er vildt skræmmende. Og det er altså en af grundende til, jeg helst ikke vil til lægen. Hvilket jo er så dumt, for vi bliver jo ligesom ikke hverken mere eller mindre syge af, at gå til lægen og få bekræftet, om der er noget galt eller ej.

Jeg har regelmæssig menstruation, og selvom jeg da vejer lidt for meget, så er det nok nærmere for meget chokolade end PCO. Selvom den tanke da har strejfet mig.

Jeg har haft klamydia to gange i mine teenage år, og selvom jeg dengang havde en læge, der mente at infertilitet pga. klamydia er en skrøne, er jeg nu ikke så sikker længere. Jeg mener, der må jo være en grund til, at ægget dengang ikke kom længere end til min æggeleder. Kan jeg egentlig se den journal et sted? Jeg var stadig halvskæv af morfin, da lægen kom med en forklaring, så det er altså ikke meget jeg kan huske. Noget med nogle fimrehår der åbenbart ikke gad hjælpe ægget ind i livmoderen, men om det bare var ren tilfælde, aner jeg altså ikke. Men jeg husker, at hun sagde at æggelederen var fin, og at det blot var fordi de ikke kunne stoppe blødningen (fra ægget der blev fjernet) og at det var derfor de til sidst bare måtte fjerne det hele. Og hvis forblødning var alternativet, så er det vel okay.

 

Testmonsteret vender tilbage

Jeg havde egentlig svoret, at jeg ikke ville i gang med testhelvede igen, men jeg ser snart ingen anden udvej. Det er måske også lidt dumt at troppe op hos lægen, hvis jeg ikke engang ved, om jeg rent faktisk har ægløsning. Og er det noget med, at den nu kun kommer hver anden måned, fordi den ene side ligesom ikke rigtig er til noget gavn, og altså ikke kan smide æg afsted? Jeg har Googlet og Googlet og jeg bliver ikke klogere. Så hvis du sidder med et svar, så send det meget gerne afsted.

Svært ved at blive gravid

 

Prøver du også at blive gravid? Jeg vil så gerne høre fra andre der ligesom os har svært ved at blive gravide. Jeg ved det ikke er pænt, men jeg trænger sådan til at høre på andet end graviditetsannoncer på Facebook og hvor skide hurtigt det bare gik…

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svar Camilla/Fabelmor.dk 9. juni 2017 at 19:52

  Øv altså Jeg ønsker dig alt det bedste. For mig var udredning hos Copenhageb fertility center virkelig en lettelse! Svend er SÅ dygtig.
  Du kan også overveje Gyn Bjarne Stigsby – der prøver de ofte mere naturlige metoder (kost osv).
  Jeg tror ikke min ene æggestok virker – der dannes en cyste, som forsvinder under mens i stedet for en graviditet – men jeg får alligevel ægløsningstegn. Og hvis du fx har pco kan du heller ikke regne med ægløsningsteste (måske – jeg kan faktisk godt på trods af pco)
  Held og lykke:-)

  • Svar anpau 10. juni 2017 at 13:35

   Hej Camilla
   Tak, jeg håber også der snart sker noget. Vi har faktisk snakket om, om det snart er ved at være tid til at få noget hjælp. Jeg vil ringe til lægen i næste uge, og høre om vi kan få en henvisning til en fertilitetsklinik. Vi bor dog i sydjylland, så der er en anelse langt til københavn. Men mon ikke også der findes nogle dygtige læger herovre 🙂

   Jeg har jo kun min ene æggeleder tilbage, men frygter virkelig at den anden er i stykker, siden der ikke sker en dyt. Må også hellere læse lidt op på PCO, det kan jo også være derfor.

   Igen, mange tak for dit svar

 • Svar Line 11. juni 2017 at 22:34

  Hej “alt og intet” 🙂
  Jeg så dit indlæg på min-mave, og har siddet og læst et par af dine skriv herinde, så nu vil jeg da lige kvittere med en hilsen.
  Jeg vil bare fortælle dig, at min kæreste og jeg tilsyneladende også har svært ved at blive gravide – og at jeg meget godt kan forstå, at du er træt af statusopdateringer ala “Puha, gravid i første hug, hvor viiiildt!”. Ikke at jeg ikke glæder mig på andres vegne. Det er bare SÅ træls konstant at få at vide, at alle andre er ekstremt fertile, når man åbenbart ikke selv er.
  Min kæreste og jeg er begge 33. Vi har forsøgt i et år uden held. Der er faktisk ikke sket en hujende fis. Min mens har ikke en eneste gang været så meget som en enkelt dag forsinket.
  Så nu har jeg taget skridtet og kontaktet min læge. Jeg skal til den indledende samtale på fredag. Det er slet ikke noget jeg har lyst til – men jeg synes at alternativet, at blive ved med at gå i uvished, er endnu værre. Jeg tænker også på, at ventetiden på evt. behandling her i københavnsområdet hvor jeg bor vist er temmelig lang, og jeg bliver jo ikke yngre. Din situation er jo lidt en anden når du kun er 26 🙂

  Jeg er ikke ekspert på området “gravid med kun en æggeleder”, men hvis du har din mens hver måned, så går jeg da kraftigt ud fra at du også har ægløsning 🙂

  Jeg håber at det snart lykkes for os begge.
  Kh Line

  • Svar anpau 12. juni 2017 at 23:11

   Hej Line
   Tak for din kommentar.
   Jeg prøver, som dig, også at være glade på andres vegne, og så prøver jeg at huske på, at det jo faktisk kan være, at de har prøvet i lige så lang tid som os, eller måske endda endnu længere. Det er jo ikke rigtig noget man snakker højt om, når det ikke går så nemt.

   Er ked af at høre, at du og din kæreste også har svært ved at blive gravide. Kan godt forstå I har tyet til hjælp fra det offentlige, når I har prøvet så længe. Jeg tror jeg tager en enkelt måned med ægløsningstest og evt. temperaturmetoden (hvis jeg da husker at få det gjort) og hvis ikke det giver pote, så vil jeg ringe til lægen og få en henvisning. Sidst vi forsøgte have vi prøvet 10 måneder, ringede så til lægen og fik en henvisning – måneden efter var jeg gravid (uden for livmoderen, godt nok). Det er altså lidt underligt, at det så sker, efter man har bedt om hjælp. Det ku være så fedt, hvis det samme sker for jer 🙂

   Umiddelbart tænker jeg også, at det ikke kan være helt galt med min ene æggeleder, for jeg får nemlig regelmæssig menstruation er eneste måned. Så krydser i hvertfald fingre.

   Alt muligt held og lykke til dig og din kæreste. Jeg forstår godt du er nervøs for fredag, men mon ikke alting bliver nemmere derfra. Det satser vi på 🙂 Om ikke andet, så er det rart at få vished.

   Igen; tusind tak for din kommentar, og held og lykke til jer også :). Du må meget gerne smide en opdatering på lægebesøget herinde, hvis du har lyst 🙂

   • Svar Line 16. juni 2017 at 15:02

    Hej igen!
    Årh ja, tænk hvis man pludselig stod med en positiv graviditetstest. Det har jeg aldrig prøvet – det kunne være SÅ fedt! Så ville man også vide at vi faktisk godt KAN blive gravide.
    Jeg har læst lidt om temperaturmetoden, men aldrig prøvet den. Jeg forstår det vist ikke helt :p Jeg er heller ikke sikker på at jeg ville kunne huske at gøre det hver eneste dag på samme tidspunkt. Faktisk føler jeg mig ret overbevist om at jeg ville glemme det.

    Jeg er lige kommet hjem fra lægen – hun sagde præcis det samme som dig; At mange oplever at blive gravide kort efter de har opsøgt hjælp. Vi kan jo kun krydse fingre og sende nogle positive energier efter det 🙂

    Men bortset fra det, så var lægebesøget ret udramatisk. Vi snakkede lidt frem og tilbage, jeg fik taget en blodprøve og hun gav mig en henvisning til, som hun sagde: “en gynækolog eller en fertilitetsklinik. Det er ligemeget. De kan begge lave en indledende scanning af æggelederne”. Da jeg så efterfølgende ringede til fertilitetsklinikken Trianglen, fortalte de mig at “læger ved ikke noget om fertilitetsbehandling. Spring du bare gynækologen over og kom direkte herind sammen med din kæreste”. Øøøhm, okay. Så nu skal kæresten så have en henvisning fra sin læge inden vi kan bestille tid til en konsultation på Trianglen. Han har ellers lige været til indledende fertilitetssamtale hos sin læge, hvor han fik en henvisning til en sædprøve. Det er sgu lidt forvirrende det hele.

    Jeg bliver helt træt bare af at tænke på alt det renden til læge/blodprøvetagning/konsultation/undersøgelse som man går ind til i fertilitetsverdenen. Man bliver da også helt træt i hovedet af at forsøge at forstå hvad man skal hvornår, i hvilken rækkefølge og hvorfor :p, Puuh, jeg må forsøge at lave en Hella Joof og bestille en graviditet med ekstra ost og glimmer på hos universet, så jeg slipper for alt det der behandling. Det er sgu lidt uromantisk 🙂
    Men samtidig er det jo fantastisk at man kan få hjælp. Tænk hvis man ikke kunne – så kunne vi sidde her med vores talenter, vores skrukhed og vores lyst til at købe masser af babyting, uden at der var noget håb forude.
    Hvordan står det til hos dig? Kan du holde modet oppe?

    God weekend 🙂
    Line

    • Svar anpau 12. august 2017 at 1:04

     Hej Line
     Det er efterhånden et meget forsinket svar jeg må give dig, beklager. Jeg har ikke rigtig været så aktiv på bloggen her i sommeren, da jeg faktisk er kørt lidt død i projekt baby. Det har hængt mig lidt ud af halsen, så har bare trængt til en pause væk herfra. Men nu er jeg, forhåbentligt, tilbage 🙂

     Og jeg kan skrive under på, at det ER fedt (og fuldstændigt surrealistisk, også selvom det er planlagt) pludselig at stå med en positiv graviditetstest. Og det giver helt sikkert en vished om, at man rent faktisk kan blive gravid.

     Ang. temperaturmetoden, så er jeg heller aldrig kommet i gang. Haha. Det hænger helt sikkert også sammen med, at jeg er en total nød til at huske sådan nogle ting. Og når jeg så står den 10. dag i cyklus og pludselig opdager, at jeg har glemt det de sidste fire dage, så kan det ligesom bare være ligemeget 🙂

     Det lyder rigtig forvirrende med det i har oplevet hos jeres læge. Og synes faktisk også det lyder underligt at hun sender dig til gynækolog, for hvad skal hun kunne hjælpe med? Måske kan hun lave en (mild) udredning, men så skal I jo alligevel sendes videre. Når man ikke er blevet gravid efter mange mange forsøg, så tænker jeg altså ikke en gynækolog kan gøre meget. Da vi i sin tid fik en henvisning, fik vi den direkte til en fertilitetsklinik. Lige nu kan jeg ikke huske hvilken, eller om vi selv kunne vælge, og så selv ringe og bestille tid. Men vi fik i hvert fald tilsendt en kuvert fyldt med spørgeskemaer og en kop til min kærestes sæd, som han så skulle have med, den dag vi skulle derop. Jeg håber der kommer lidt mere styr på det, når din kæreste har fået en henvisning. Så kan I også få lidt mere ro på, og ikke (også) tænke på dét.

     Og oh yeah – det er SÅ uromantisk med behandling. Selvom vi ikke er nået til det endnu, så kan jeg bare forestille mig det. Da jeg, tidligere i dag faktisk, kigger på krigeren og fortæller ham, at jeg sådan håber, jeg kan gøre ham til far, så kigger han bare iskold på mig og siger: “ellers må du jo bare insemineres…” Godt nok har han baggrund indenfor landbrug, meeeen synes nu alligevel han er lige lovlig kølig omkring det… 🙂

     Er I kom kommet længere i systemet, eller har I bare nydt jeres sommer?

 • Svar Line 18. august 2017 at 17:43

  Hej igen – og velkommen tilbage på bloggen 🙂
  Jae, vi er kommet lidt længere i systemet siden sidst. Kæresten har fået svar på sin sædprøve. Det var ikke så gode nyheder; Stærkt nedsat sædkvalitet. Vi har også været til første samtale på fertilitetsklinikken Trianglen, hvor jeg blev undersøgt. Alt ser fint ud med mig,
  Pga. kærestens ikke så gode sædprøve, skal han aflevere en prøve mere, så de kan vurdere om det bare var en svipser, eller om det virkelig står så skidt til som det ser ud. Lægen tror dog ikke rigtig på, at kvaliteten vil kunne stige nok til at at vi kan nøjes med insemination. Han vurderede desuden, at det ikke er realistisk for os at blive gravide uden hjælp.
  Virkeligheden for os er derfor nu, at med mindre kæresten afleverer en overraskende god prøve, så skal vi direkte i ICSI-behandling.
  Eller, direkte er så meget sagt. Det hospital på Sjælland med kortest ventetid pt. er Roskilde med “kun” 20 uger. Så nu er vi blevet skrevet på venteliste, imens vi går og tygger på om vi skal betale os til et par forsøg mens vi venter. Det ender det nok med at vi gør.
  Det er totalt urealistisk at kunne sidde her og se frem til 6-7 månedlige besøg på fertilitetsklinik, daglige hormonindsprøjtninger, ægløsningssprøjter, stikpiller og alt muligt andet som jeg slet ikke har overblikket over endnu.
  Vi har dog ikke helt mistet håbet om at kunne “få lov til” at prøve insemination. Siden kæresten fik resultatet af sin sædprøve har vi begge været på kanonkuren og vi har lavet en udrensning i vores kost, så der nu ikke længere er noget der hedder sukker, hvide kulhydrater eller alkohol.
  Jeg har ingen anelse om om det gør en forskel, men det er da værd at prøve.
  Puuuh, blot det er helt overvældende blot at skrive de her ting ned.
  Hvad er egentlig næste step for jer? Er i på vej ind i systemet eller venter I lidt endnu?

  • Svar anpau 28. august 2017 at 11:10

   Ej hvor er jeg ked af at høre de mindre gode nyheder :(. Så er det altså at man bliver ekstra glad for, at vi trods alt har rigtig gode muligheder for fertilitetshjælp i Danmark. Men shit for en ventetid . 20 uger er altså bare helt vild lang tid at vente, når man i forvejen har ventet i hvad der føles, som uendeligt. Kan godt forstå, hvis I vælger at købe jer til et forsøg inden, selvom det vist er ret dyrt. Er det ikke?

   Lyder fedt med den udrensning. Håber det bærer frugt. Du må meget gerne give en Update 🙂

   Ang. os, så ved jeg det faktisk ikke helt. Jeg er på cyklusdag 30 i cyklus 10 i dag, og min menstruation kan komme, når som helst. Sidst jeg blev gravid var det i 11. cyklus efter jeg smed mine p-piller, så vi er jo ved at være derhenne af nu. Havde egentlig tænkt på, at vente til efter 11. cyklus. Men så når vi pludselig ind i efteråret og så er det pludselig jul og sikkert også en masse ekstra ventetid i systemet. Så måske jeg bare skal få ringet til min læge, når min menstruation dukker op.

   Hav en skøn mandag, og jeg krydser alt jeg kan for, at det snart er jeres tur ❤️

   KH Anne

  Læg en kommentar