Graviditet

Tryghedsscanning

30. april 2018
Tryghedsscanning

Dette indlæg er skrevet 31. oktober 2017

 

I dag har Lasse og jeg været til den første scanning, efter jeg fandt ud af, at jeg er gravid. Tilbage i 2015, da jeg var gravid uden for livmoderen, blev jeg tilbudt at komme til tidlige tryghedsscanninger, når jeg blev gravid igen, for at være sikker på, at den lille spire sidder det rigtige sted.

Da jeg blev gravid igen i efteråret 2015, måneden efter jeg var blevet opereret for graviditeten uden for livmoderen, var jeg også til sådan en scanning. Og selvom alt så fint ud dengang, så endte det jo alligevel i en spontan abort et par uger senere. Derfor var det med dobbelt op på nervøsitet, at vi endnu engang snuppede en tidlig tryghedsscanning – vi vidste jo, at det stadig kunne gå galt, selvom alt så fint ud.

Og fint så det heldigvis ud, selvom der endnu ikke er et hjerte der slår – det kommer nemlig først, når jeg er et par uger længere henne.

Der var en fin lille blommesæk på 3,5 x 6 mm, og om 14 dage skal vi igen afsted, så det kan bekræftes om fosterets hjerte er begyndt at slå, og dermed er levedygtigt.

 

Billede fra google af en blommesæk i uge 6 (5+0-5+6) da vi desværre ikke fik et billede med hjem 

Blommesæk uge 6

 

Jeg var ret opsat på, at vi endnu ikke ville kunne se et bankende hjerte så tidligt, men alligevel lagde det lidt en dæmper på det hele. Jeg er dog lykkelig for, at spiren denne gang har sat sig fast i min livmoder, og der derfor er alle betingelser for, at den nok skal klare det.

Nu skal de næste 14 dage bare gå hurtigt, så jeg igen kan få lov at se mit lille embryon – forhåbentlig med et hjerte der blinker og banker derudaf.

 

 

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svar Nakkefoldsscanning 4. maj 2018 at 14:42

    […] lille spire at se. Pga komplikationer i mine tidligere graviditeter har vi allerede været til hele to scanninger, men det er godt nok ikke meget man kan se, når man er i henholdsvis uge 6 og 8. Og selvom vi […]

  • Læg en kommentar