Projekt baby

Projekt baby på pause?

23. oktober 2017

Pis, pis, pis, pis, pis.

 

Det er nogenlunde sådan, jeg har det med dét, du lige om lidt kommer til at læse.

 

Fredag d. 13 startede ellers stille ud, og da jeg langt fra er overtroisk, var det jo bare en fredag, som alle de andre fredage, der findes på et år.

Klokken 16 kører vi ud over kantstenen hos bilforhandleren, og for første gang ejer vi nu en sprit ny bil.

Lad os kalde det nummer ét på følelsesregisterskalaen hvor ét er glad, glad, glad! og 100 er fuck, fuck, fuck… 

Præcis 59 minutter senere ryger jeg fra ét til 100 på under et sekund.

Svaret på den celleprøve, jeg fik taget hos lægen for godt en uge siden, er tikket ind på min eboks.

 

Den er positiv.

 

Pis, pis, pis, pis, pis.

 

Jeg har fået en tid hos en gynækolog om en måned. Dér skal jeg have taget nye prøver, som kan fortælle, hvor slemt, det er. Eller om jeg er heldig, og det er gået i sig selv igen.

Og som den kontrolfreak jeg er, i situationer som disse, kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med straks at gå ind og lure i min e-journal. Der måtte da stå noget mere. Noget uddybende. Jeg kan da forhelved ikke gå en hel måned i uvished.

Det gjorde der ikke.

Så konklusionen indtil videre er atypiske celler som muligvis kan være svære celleforandringer.
Og nu skulle man måske tro, at jeg har lagt mig i fosterstilling lige som sidste gang min verden brød sammen.

 

Men af en eller anden grund, så er jeg faktisk positiv nok indstillet. Hvilket måske ikke helt hænger sammen med, at jeg regner med, at det ender med et keglesnit og at det altså ér svære celleforandringer, jeg har.

 

Måske er det ren overlevelse.

Ved at forberede mig på det værst tænkelige (og SÅ slemt er det jo heller ikke – det e r jo IKKE kræft), kan jeg kun blive ekstra glad, hvis det viser sig, at celleforandringerne er gået i sig selv igen.

Så jeg har Googlet og Googlet, og er kommet frem til, at det skal jeg nok komme over. Dét der fylder mest lige nu, er min irritation over den latterligt dårlige timing.

Samme dag som celleskrabet blev lavet, lavede lægen en henvisning, så vi kunne komme i gang med at få noget hjælp til projekt baby.

En enkelt har fortalt mig, at hun måtte vente et halvt år fra keglesnittet blev lavet, til hun igen måtte gå i gang med projekt baby.

Og jeg kan jo godt se logikken i det. Hvis ikke alle de syge celler bliver fjernet ved første operation, skal man opereres igen. Og så dur det jo ikke, at man pludselig er gravid. Men for fanden.

Det havde jeg sgu ikke lige set komme.

 

Har du haft celleforandringer? Og måske fået lavet et keglesnit? Så fortæl endelig dine erfaringer i en kommentar nedenunder. 

 

Kærlig hilsen Anne

 

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svar Marie 24. oktober 2017 at 21:59

  Jeg er fuldstændig i samme båd. Jeg skulle netop til at komme i gang med fertilitetsforløb hos min gynækolog og fik i samme ombæring lige taget celleskrab fordi det var lidt længe siden sidst. Svaret kom i dag – og der er tegn på celleforandringer så skal også undersøges yderligere
  Og jeg er endda vaccineret og havde bare slet ikke set den komme, så nu har jeg googlet og googlet og været i dårligt humør hele aftenen:( er glad for, at jeg fandt din blog, for så føler jeg ikke jeg er den eneste i hele verden, der sidder i denne her situation.

  • Svar Anne 1. november 2017 at 14:05

   Hej Marie
   ØV hvor er det også bare en træls situation du står i. Ligesom dig, havde jeg godt nok heller ikke set det komme. Er også vaccineret – meeeen godt nok først efter jeg blev seksuelt aktiv. Og så kan man jo være blevet smittet inden :/.

   Har I fået at vide, at I skal vente med projekt baby, til du har fået svar på de nye prøver?

   Hk Anne

 • Svar Patricia 4. november 2017 at 18:41

  Hej Anne,
  Ved mit første celleskrab som 22-årig, fik jeg også konstateret atypiske celler.
  Jeg blev testet igen et halvt år senere (de sagde det var proceduren for atypiske celler, da det ofte gik væk af sig selv, og kan skyldes alverdens). Ved skrab nummer to var mine celler helt normale 🙂
  Jeg er også HPV-vaccineret, og mine atypiske celler kan fx have skyldtes at mit underliv var lidt irriteret/en mild betændelse eller noget harmløst i den stil 🙂
  Slå koldt vand i blodet (nemmere sagt end gjort, I know, kører projekt baby på 12.cyklus selv).
  Held og lykke!
  Mvh Patricia

  • Svar Anne 5. november 2017 at 10:29

   Kære Patricia
   Det var lige hvad jeg havde brug for at høre – TAK 🙂
   Jeg har nemlig også læst og hørt mange steder, at de atypiske celler mange gange går i sig selv igen. Så det håber jeg selvfølgelig også mine er.
   Ha’ en skøn søndag

 • Svar Marie 5. november 2017 at 0:39

  Hej Anne,
  Samme med mig, blev også først vaccineret som 24-årig, men stadigvæk. Man regner jo med at vaccinen virker lidt alligevel… Min gynækolog har faktisk ikke afbrudt fertilitetsbehandlingen, synes egentlig det er lidt forvirrende lige nu. Jeg fik taget biopsi i fredags og venter nu på svaret. Er du blevet undersøgt yderligere?
  Mvh Marie

  • Svar Anne 5. november 2017 at 10:30

   Ja det virker da faktisk lidt underligt, men på den anden side er det jo også meget rart, at behandlingen ikke er stoppet helt 🙂
   Jeg venter stadig på at komme til yderligere undersøgelse, men tænker heldigvis ikke så meget over det i hverdagen 🙂

   God søndag – KH Anne

 • Svar Tvilling 28. november 2017 at 16:56

  Jeg har haft celle forandringer. De tog div. Prøver over nogle måneder, men det gik i sig selv. Og nu er jeg til kontrol med 1 års mellemrum. Vi er i gang med projekt Rogn i kassen, og har været det i 2år nu. Både IUI og ivf. Vi pt. Sat på pause så kroppen kan komme i balance igen. . Så nu har jeg bestilt tid til akupunktur og zoneterapi. Så må vi se om det har noget effekt. Ellers så får jeg da nusset fusser 🙂 held og lykke til dig!

 • Læg en kommentar