Projekt baby

Prøver du at blive gravid? Så vil du sikkert kunne lide denne undersøgelse

10. juni 2017
prøver du at blive gravid?

Efter at have fundet ud af, at krigeren og jeg selv har svært ved at blive gravide, er jeg begyndt at tænke en del på, om det kan have noget med vores livsstil at gøre. Århus Universitetshospital kører en undersøgelse, hvor formålet netop er at undersøge, om livsstil kan påvirke fertiliteten. Op mod 20 % af alle par oplever fertilitetsproblemer og hos 1/4 af dem, ved man ikke hvorfor. Det er et skræmmende højt tal.

 

Indrømmet, vi er slet ikke mrs. and mr. perfect når det kommer til at forsøge projekt baby. Vi ryger begge to, og selvom jeg har skåret ned til kun en halv pakke om dagen, og krigeren endnu det halve (han er seriøst fucking sej!) er det alligevel ikke skide smart, vel. Og jeg spiser faktisk heller ikke gravitamin, som lægerne ellers anbefaler

(2 sek., finder dem med det samme, SKAL altså til at tage dem. Alt andet er sgu da for dumt….

…Nu ligger de på køkkenbordet, så kan jeg da ikke glemme dem.)

 

Til gengæld så er jeg begyndt at træne. Jaa, du hørte rigtigt. J e g  er begyndt at træne. Jeg har været afsted  to gange sidste uge og tre gange indtil videre i den her uge. Lidt stolt af mig selv faktisk. Og af min bror, som gider have mig med på slæb. Jeg drikker rigtig sjældent alkohol, så den del har jeg ikke så dårlig samvittighed over. Og dog. Faktisk lå jeg i en halv brandert midt i ægløsning sidste cyklus. Forfanden Anne, så tænk dig dog om! Men jeg lover; sidst det skete var altså tilbage i Februar, og hvis jeg var ti år yngre, skrev jeg sikkert YOLO.

 

Prøver du at blive gravid? Og vil du hjælpe med at finde ud af, hvorfor det kan være svært at blive gravid? Det er faktisk slet ikke særligt besværligt at deltage.

 

Hvad går undersøgelsen ud på

Århus Universitetshospital vil undersøge
  • om kvinders livstil kan påvirke deres chance for at blive gravide
  • om mænds livstil kan påvirke deres fertilitet og
  • om hormonforstyrrende stoffer kan påvirke evnen til at blive gravid

 

For at deltage i undersøgelsen skal du kun
  • Udfylde et detaljeres basis-spørgeskema. Det er nemt og hurtigt overstået, og klares på deres hjemmeside ved tilmelding.
  • Besvare et online kostspørgeskema
  • Et kort online opfølgnings-skema hver anden måned i op til 12 måneder.

 

Jeg har selv deltaget i undersøgelsen, siden vi gik i gang med projekt baby tilbage i juli 2014. Det er ret simpelt, men lidt tidskrævende. I hvertfald for sådan en som mig, der hurtigt mister koncentrationen. For du skal nemlig svare på, hvor meget mælk og kaffe og alkohol du har drukket, og hvor meget motion du har dyrket og sådan noget, og helt ærligt, jeg kan sjældet huske det, så jeg bruger oseaner af tid på at regne ud og analysere og hvonår-var-det-nu??)

MEN når det så er sagt, så skynd dig alligevel ind og meld dig til. Det er altså slet ikke så besværligt som jeg får det til at lyde, det lover jeg. Og ville det ikke være fedt, hvis vi kan få belyst problematikken og forhåbentligt finde nogle svar på, hvorfor en 1/4 af barnløse par er uforklarligt barnløse?

 

Du kan læse mere om undersøgelsen og tilmelde dig her: https://www.snartforaeldre.dk/

 

 

PS. Som noget nyt kan mænd også deltage i undersøgelsen. Så hvis din mand ikke allerede er tilmeldt, så skynd dig at få ham tilmeldt.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Læg en kommentar