Projekt baby

Melankolske tanker

28. august 2017
Tanker om cyklus, fertilitet og graviditet

Så skete det igen. Endnu en måned er ved at være gået, og igen står jeg i slutningen af en ny, uvelkommen, cyklus

Det er i dag cyklusdag 30. Det har jeg ikke prøvet før. Da jeg blev gravid første gang, fandt jeg ud af det på dag 28. Mine bryster var stenhårde og jeg vidste det bare. Anden gang ved jeg ikke hvor langt jeg var henne, for det var lige efter min operation, og jeg troede slet ikke, jeg kunne blive gravid allerede. Jeg nåede aldrig at få menstruation, efter jeg blev opereret, tilgengæld fik jeg et sæt bryster, der føltes præcis, som sidst jeg var gravid.

I denne cyklus,  har jeg næsten intet mærket i mine bryster. De var lidt ømme omkring cyklusdag 22 og 23, men slet ikke, som de plejer. Normalt er de vildt ømme en uges tid efter ægløsning.  Jeg har heller ikke ondt i dem nu, og det har ellers været det eneste sikre tegn på, at jeg har været gravid.

Jeg har til gengæld haft underlivskramper et par gange både i onsdags, lørdag aften og vist nok også lidt i går. Men altså stadig ikke skyggen af mens.

 

For første gang i projekt baby vol. 2, har jeg ikke lyst til at tage en graviditetstest. Og jeg ved ikke hvorfor. Måske er jeg bare i mit melankolske hjørne.

Jo længere tid der går i det her projekt, jo mere begynder jeg at tænke. Også på en masse dumme og negative ting. Jeg var haft ret meget tid til at tænke i min lange ferie fra studiet, og  måske er det bare slet ikke nu, vi skal have børn. Måske ville det være bedre at vente, til vi stod lidt mere stabilt, både men hensyn til plads og økonomi. Måske burde vi rent faktisk vente, til jeg er færdiguddannet, og kommer i arbejde?

Så ville vi have mange flere penge, og til den tid sikkert (forhåbentligt!) også et hus med masser af plads både inde og ude.

Tid får jeg umuligt mere af, når først jeg er færdiguddannet og i fuldtidsarbejde. Jeg ser det virkelig som et privilegie at studere og dermed have så meget (fri)tid, som jeg har. Bevares, der er rigtig! meget læsestof, og man kommer altså ikke sovende til en (professions)bachelor. Men dagene på studiet er i perioder korte og få, og hvis man kan finde ud af bare at administrere sin tid en lille smule, så når man altså ret langt. Og det giver bare en vis frihed.

Lige nu bruger jeg den på at arbejde. Når jeg er blevet mor, vil jeg måske skrotte mit studiejob og tage et SU-lån i stedet, men der kan jo nå at ske så meget.

Jeg har en ret lav stresstærskel, og der skal ikke meget slinger i valsen til, før lortet vælter, og jeg pludselig føler mig helt bombet for energi. Så når jeg nu har muligheden for at få i hvert fald det første barn mens jeg studerer, og derfor kan prioritere lidt anderledes, end hvis jeg var på arbejdsmarkedet, burde jeg så ikke gribe den?

Skide hul i plads og økonomi, for i virkeligheden skal det hele jo nok gå? Det plejer det jo.

 

KH Anne

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svar Girl Interrupted 28. august 2017 at 17:46

  Måske jeg skal vente til studietiden er ovre og drømmejobbet er i hus … Sådan tænkte jeg også, men nu er jeg ikke så sikker! Jeg er nogen og tredive årig mommy-in-the-making. Jeg venter mit første barn til september – eller når som helst. Hvis mit liv havde formet sig anderledes end det gjorde, ville jeg gerne være gået i gang med projekt-baby for længe siden, men studiet skulle gøres færdigt først, karrieren skydes i gang og drømmemanden findes. Det tog sin tid.

  Jeg valgte fornuften (studie, job …), men i retrospekt var det ikke det mest fornuftige at gøre. Hold fast i dit ønske og glem fornuften. Det er ikke fornuftigt at vente … Held og lykke! Jeg håber inderligt, at du får dit ønske om børn opfyldt!

  • Svar Anne 30. august 2017 at 12:58

   Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for at høre ❤️ Jeg er nemlig heller ikke så sikker på, at det er det mest fornuftige at vente. Det er det måske for nogle, men jeg tror det ikke for os.

   Og stort tillykke med din kommende titel, som mor. Det må være en hvert vidunderlig og på samme tid mærkelig ventetid.

   Hav en skøn dag
   Kh Anne

  Læg en kommentar