Hverdagsliv

Lort folk med børn siger til folk uden børn

6. september 2017
LORT FOLK MED BØRN SIGER TIL FOLK UDEN BØRN

Kender du Johanne, måske bedre kendt, som Nutidens Mor? Hun er altså både ret sej og pisse skrap til det med ord. Og så, bilder jeg mig ind, har hun en af de bedste blogs her i landet. Hun har lavet nogle ret fine føljetoner om lort folk siger. Både de gravide, dem med børn og senest i rækken dette geniale skriv, om lort folk uden børn siger til folk med børn.

Jeg står jo lidt på den anden side, og er én af dem der altså godt kan komme til at sige det lort den slags ting. For det ér altså ret svært pludselig at skulle stå klar med aftensmaden klokken 17.30, når man nu er vant til først at tage i Rema 10 minutter før de lukker.

Så derfor har jeg taget mig den frihed at lave dette lille modsvar, kan man vel kalde det. Min helt uforbeholdne mening – som jeg helt sikkert (forhåbentlig snart!) vil ændre, om lort folk med børn siger til folk uden børn.

Og husk nu og læs det, med et glimt i øjet.

 

Ej gider du godt lige flytte dig, så mit barn kan komme til?

Det kan godt være jeg umiddelbart fremstår, som den voksne af lille Ulf og mig, men jeg vil sgu også gerne se den orangutang. Som jeg oven i købet har betalt fuld pris for.

 

 

Jeg kan kun mødes i studiegruppen mellem klokken 9.45 og 10.30 hver anden torsdag i lige uger. For jeg har jo også børnene…

Nå, så du har heller ikke tid til at kigge på opgaven hjemmefra? Eehm, jeg ved godt du prioriterer dit barn højt, men ku’ jeg måske få lov at prioritere min uddannelse en smule?

 

 

Det er altså bare SÅ snyd I kan tage på ferie og at du har råd til at gå til frisøren

Eej okay stop stop. Skal vi ikke lige blive enige om, at der findes forskellige prioriteter her i livet? Jeg har bare (ufrivilligt) investeret i opsparing og ekstra hverdagsluner i stedet for lortebleer, børnehave og pastelfarvet legetøj.

 

 

Det er bare som om, at livet først giver mening EFTER jeg har fået børn. Hvad fanden brugte jeg egentlig tiden på inden?

Tak. for. lort. Som om jeg ikke også helst ville glemme vores branderter og halvsløje one night stands?

 

 

Jeg har lavet kartoffelmos. Igen. Er det okay? Lise Mette spiser ikke andet for tiden.

Når jeg bliver mor, bliver der spist, hvad der kommer på bordet…  

 

 

Jeg ved godt det er 17 måneder siden sidst, og Mikazz far har jo lovet at tage ham, men skal vi ikke bare tage ham med? Så kan vi jo bare tage i legeland i stedet for det der kurbad?

Jeg kunne også lægge mig i venteposition til jeg en dag kan levere yngel, så vi igen kan dele interesser…

 

 

Hvor må det være skønt, bare at kunne gå hjem og holde weekend og slappe af. Du ved, bare være dig selv…

Det må da være SÅ skønt – men bare fordi jeg ikke har børn, betyder det jo altså ikke, at jeg kan smide benene op i sofaen, når jeg vil. De der penge du får i forhøjet SU, fordi du er mor, dem må jeg altså selv ud og tjene.

 

 

Bare vent til det bliver din tur. Så vil du se hvor hårdt det er.

La la la la la la la *mens jeg holder mig for ørene*. Ødelæg ikke min utopiske forestilling. Jeg ved jo godt, at moderskabet er skide hamrende hårdt. Og sikkert også lige så fantastisk og det hele værd gange tusind. Men hvis vi ikke troede på utopien, ville vi så nogensinde få børn?

 

Tilføj gerne flere i kommentarfeltet

 

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svar Maria Wittrock 7. september 2017 at 18:12

  Den er spot on.
  Hader også når mødre ikke svarer tilbage på smser før der er gået fem dage, fordi de simpelthen har så travlt. What? Sover baby aldrig? Er du aldrig på toilettet? Har du lige 30 sekunder til at svare inden du går i seng? Altså… Du har jo tid nok til at opdatere facebook, snap og instagram med billeder af din lille guldklump.
  Men svare på om du kan møde en veninde , som du har haft i det meste af tyve år, til en kop kaffe om en uge? Er det for meget forlangt?
  Og så er jeg selv ufrivillig barnløs, og HADER når folk (især veninder, der er mødre) lige endnu engang skal forklare hvor nemt det go for dem og at jeg jo bare skal slappe af, så kommer det af sig selv.. aaaaaargh! Og nej, vi skal ikke sidde og se tegnefilm fredag aften, indtil dit lille pus skal i seng, når Vita-Marieum også sidder med sin i-pad, skal hun ikke afgøre hvad der skal køre i flimmerkassen.
  Og nej der skal ikke tre mandler i ris a la manden til jul, så børnene også kan få en gave! De får nok.

  • Svar Anne 7. september 2017 at 22:02

   Haha, aaaarmen altså . Så må barnet lære, at enten spiller man IPad eller også ser man tv . Og guuuud ja, den med mandlerne Husker alt for tydeligt, da vi som børn, alle fik en mandelgave af min farmor, for ellers var det jo synd…

 • Svar Signe Hanson 8. oktober 2017 at 14:29

  Tak for skønne grin – jeg har læst lidt med her og der, siden du var så fin at kommentere ovre hos mig 🙂 Jeg er vild med “Lort folk siger”-føljetonen!! Jeg tænker at vi må kunne lave en om “Lort folk siger til folk der har svært ved at få børn”… jeg starter:

  “Bare rolig, det kommer når du mindst venter det” (Som om jeg nogen-fucking-sinde mindst venter det. Det optager godt og vel 117 % af min hjerneplads og vågne timer! Som om en ufrivillig barnløs nogensinde ikke tænker på graviditet og babyer, hvis eksempelvis hendes menstruation er forsinket. Amen jøsses!!!)

  “Måske er det naturens måde ligesom at sige, at det bare ikke er meningen”. (Gider du og dine darwinistiske tilbøjeligheder ikke godt at finde et andet sted at holde weekend? Naturen mente jo åbenbart også at min salige gamle onkel Harry skulle dø af sukkersyge, men det gjorde sgu da ikke, at vi som familie synes at det var i orden – eller at han ikke søgte behandling der kunne bekæmpe det”.

  … to be continued….

  • Svar Anne 22. oktober 2017 at 15:54

   SELV TAK for et godt grin 🙂 Folk siger altså virkelig også meget lort til os der har svært ved at blive gravide.
   F.eks denne: “Ja ved mig skete det jo i første hug alle 3 gange.” Okay ku’ du måske vente med at fortælle det til EFTER jeg er blevet gravid. Eller bare til jeg er gået?

 • Svar Signe Hanson 19. november 2017 at 18:41

  Another one: Jeg fik gudhjælpemig flere gange denne her: “Du skal simpelthen glæde dig så meget, til at blive mor. Altså virkelig glæde dig. Det er bare det bedste, der nogensinde kan ske, det forstår du slet ikke, før du står i det”.
  Jeg gloede for det mest bare helt forvirret på dem der sagde det.. hvad var det lige ved min desperate barnløse kamp, der fik det til at fremstå som om jeg ikke allerede var ved at gå til af længsel for at blive mor???

  En anden klassiker er som regel: “Har du prøvet at spise (indsæt tilfældig grøntsag), for det gjorde min veninde/nabo/søsters frisør, og det var lige præcis det som gjorde, at hun blev gravid”.
  Det gav mig som regel lyst til at brøle spyttende ind i hovedet på folk, at ja gudfandenhjælpemig havde jeg forsøgt alle tænkelige udokumenterede ammestue-råd, for når man er sårbar og desperat nok, er man jo villig til hvad som helst – men om de ikke godt ville pakke deres pseudo-videnskabelige sniksnak sammen, for man bliver skør i hovedet af alle de mange råd, som man slet ikke har bedt om..

 • Læg en kommentar