Projekt baby

Hvad er en biokemisk graviditet? LÆS HER hvordan du undgår det

21. august 2017

 

 

Har du prøvet at stå med en positiv graviditetstest allerede inden din forventede menstruation, for så alligevel at blive skuffet, fordi din menstruation er kommet? Så har du haft en biokemisk graviditet, som du har aborteret.

 

Positiv graviditetstest. Muligvis en biokemisk graviditet

Jeg har selv prøvet det. Var helt oppe og ringe og troede virkelig, at nu var det nu. To dage sende begyndte jeg at bløde og så vidste jeg godt kvad klokken var slået.

 

Hvad er en biokemisk graviditet?

En biokemisk graviditet er en graviditet, der går til grunde allerede inden ægget har nået at sætte sig fast i livmoderen. Hele den proces der sker i kvindens krop under en graviditet er meget kompliceret, og særligt i den helt spæde graviditet kan meget gå galt.

Det siges faktisk, at op mod halvdelen af alle graviditeter går til grunde, allerede inden kvinden ved hun er gravid. Det er da ret vildt, ikke? Men jo nok også naturens måde at sortere ødelagte og ikke-overlevelsesdygtige fostre bort.

Hvis du vil lære mere om, hvad en biokemisk graviditet er, kan du klikke lige her.

 

Biokemisk graviditet er ikke noget nyt

Den eneste grund til, at vi i dag kender til biokemiske graviditeter og at vi kan sætte tal på, hvor mange der aborerer kort efter ægget er befrugtet, skyldes alene at vi kan teste tidligere og tidligere for graviditet.

Nogle graviditetsteste kan teste positiv allerede inden menstruationen er udeblevet og netop derfor oplever så mange kvinder at miste. Havde de ventet med at teste til efter deres menstruation var udeblevet, ville de aldrig opdage at de havde været gravide. De ville blot tro, at det var deres almindelige menstruation der var kommet, måske en enkelt dag før eller senere end normalt.

Begrugtning. Sædceller under befrugtning af ægcelle

Gør der ondt at abortere en biokemisk graviditet?

Da jeg oplevede at abortere under min biokemiske graviditet, havde jeg ikke mere ondt end ved en almindelig menstruation. Og hvis jeg ikke havde testet positiv for graviditet dagen før, havde jeg aldrig opdaget at jeg var gravid.

Jeg har relativt stærke smerter on/off op til min menstruation og ofte også den første dag. Hvis du overhovedet ingen menstruationssmerter har normalt, så kunne jeg godt forestille mig, at du ville mærke lidt rumlen under en biokemisk graviditet/abort, men det er blot et gæt. Hvis du har erfaring her, må du meget gerne kommentere nede i bunden af indlægget.

 

Hvordan undgår du en biokemisk graviditet?

Biokemiske graviditeter sker ofte selvom man slet ikke er klar over det. Hvis ikke man har nået at teste positiv på en graviditetstest, så vil man formegentlig bare tro, at det er ens normale menstruation der er kommet.

Mit bedste råd til at undgå biokemisk graviditet er meget simpel, men nok også noget af det sværeste, når det man ønsker allermest i verden er at blive gravid.

 

Lad være med at teste før efter din menstruation er udeblevet.  


Jeg ser så mange håbefulde piger og kvinder lægge billeder op på diverse babyforums med (svage) positive tests før tid. De fleste skriver få dage senere, at nu har de fået deres menstruation. Og jeg ved hvor glad man bliver, når man står med en positiv test. Det er der ingen følelse der slår. Men jeg ved også hvor helt forbandet hårdt det er, når man finder ud af, at det alligevel ikke blev til noget denne måned. Så jeg siger det lige én gang til.

 

Lad være med at teste før efter din menstruation er udeblevet. 


 

Hvordan ved du, om du har fanget en biokemisk graviditet?

Et tegn på, at du har fanget en biokemisk graviditet kan være, at du tester utydeligt på graviditetstests flere dage i streg, for til sidst at blive svagere og helt negativ.

Dette er dog ikke nødvendigvis et tegn på biokemisk graviditet, og du bør altid gå til din læge, hvis du har en positiv graviditetstest samtidig med, at din menstruation er udeblevet.

Biokemisk graviditet. Det gør ondt at miste, selvom om næsten ikke havde...

Har du oplevet at have en biokemisk graviditet, der resulterede i en abort? Så vil jeg meget gerne høre din historie i kommentarfeltet.

 

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svar 9 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg gik i gang med projekt baby 22. august 2017 at 9:54

    […] 5. Vidste du, at du kan blive biokemisk gravid? Bare rolig, det vidste jeg heller ikke. En biokemisk graviditet er en graviditet der går til grunde, for det meste allerede inden du ved, du er gravid. Her har jeg skrevet lidt om, hvordan du undgår sådan en. […]

  • Læg en kommentar