Graviditet

Graviditetsundersøgelse uge 32

3. maj 2018

Jeg er netop kommet hjem fra lægen, hvor jeg har været til uge 32 graviditetsundersøgelse. Det er den sidste undersøgelse hos lægen inden jeg skal føde, og nu mangler jeg bare de sidste jordemoderbesøg, og så er jeg klar til at poppe baby ud.

Jeg har simpelthen den bedste læge, som jeg elsker at komme hos. Derfor var det også lidt vemodigt, at det muligvis er sidste gang jeg ser hende. Ikke bare i min graviditet, men også fremover, da vi lige om lidt flytter til en anden kommune. ØV hvor jeg altså synes det er tarveligt, at man så ikke kan få lov at beholde den læge man altid har haft. Hun kender mig så godt, og kender til hele min sygehistorie og adhd-diagnose, så jeg frygter lidt, hvilken læge jeg havner hos, og om denne vil være lige så forstående og menneskelig som min nuværende.

 

Hvad undersøger lægen til graviditetsundersøgelse i uge 32

Til undersøgelsen i dag fik jeg mål blodtryk, som var helt i top. Jeg fik også testet min urin for æggehvidestof, som der heldigvis ikke var spor af. Da jeg var til jordemoder for to uger siden, var der nemlig en lille smule spor heraf, så jeg har været en smule nervøs for, om det skulle have udviklet sig.

Mit symfysemål er 32 cm, så det er vokset 5 cm siden jordemoderen målte. Det synes jeg alligevel er meget på kun to uger, men lægen mente det var helt perfekt.

Til sidst mærkede hun på min mave, og jeg fik lov at høre hjertelyd. Det er altså en af de bedste lyde, jeg nogensinde har hørt. Det er så hyggeligt at ligge der og lytte til ens lille mirakel, der bare ligger og hygger sig inde i maven. Min læge mente jeg har meget fostervand, for hun havde svært ved at mærke, hvordan baby ligger derinde. Hun var dog ret overbevist om, at hovedet ligger nedad, og det passer også fint med hvad jordemoderen sagde sidst.

I de næste ugers tid må baby slå alle de kolbøtter den vil, men fra uge 37 skal hovedet ligge nedad.

 

Næste gang jeg skal undersøges bliver af jordemoderen, og der vil jeg være i uge 36. Og SÅ er der altså ikke længe til vi går fra to til tre personer herhjemme. Det bliver vildere og vildere at tænke på, nu hvor det faktisk er lige om lidt.

 

 

Billeder af maven i uge 32 (31+4)

Gravid uge 32 graviditetsundersøgelse

Gravid uge 32 graviditetsundersøgelse

Gravid uge 32 graviditetsundersøgelse

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Læg en kommentar