Hverdagsliv

Fredags Frustration: FØJ FOR FANDEN – Et surt opstød

19. maj 2017

Fredagen starter med et surt opstød herfra. For mor er ikke sur. Mor er edderfucke rasende!

 

Ved du hvad din tween laver lige nu? Midt i mit instagramsteneri sent i går aftes, trykker jeg håbefuldt på populære livevideoer. Det er sjældent jeg ser live fra andre end dem jeg følger, men man skulle jo nødig gå glip af noget guld, hvis det var der, vel. Og hold nu op jeg trængte til noget underholdning, og gerne i form af ligegyldigt spam.

Øverst ser jeg en lille firkant med en pige, ikke meget ældre end 13, med meget kort kjole på. Jeg trykker på den, og til min jubel er det blot en buksedragt, der lige i stilbilledet sad lidt kort. Fred være med det, det er egentlig ikke pigens påklædning, der er morgenens (rasende!) emne.

Mens pigen kører glad rund på en af de der smarte boards med hjul under, falder mit blik hurtigt ned på kommentarfeltet, og nu bliver jeg harm. Ad, øv, og føj er de ord jeg sidder tilbage med. Havde jeg spist meget mere den aften, var dét nok også røget op.

Nu skulle man jo tro, at kommentarerne kommer fra jævnaldrende piger, der gerne vil vide, hvor legetøjet er fra, og om hun hader lektier lige så meget som dem. Klask! Som en våd klud i ansigtet opdager jeg, at langt størstedelen af kommentarerne kommer fra voksne mænd, og de er ikke pæne. Kommentarerne altså. Heller ikke de usle mænd.

 

Klamme mænd på nettet

Prøv lige og læs, hvor klamme kommentarene er

 

Jeg er forarget. Jeg vidste jo godt det skete, sådan noget. Men ligesom bomberne i Syrien og hungersnød i Afrika, så er det altså sådan noget jeg skubber til side, når ikke jeg ligefrem bliver konfronteret med det. Det blev jeg i den grad her, og jeg havde allermest lyst til at løbe ind og gribe fat i pigen, få hende væk fra de ulækre mænds blikke.

 

Vi kan ikke afskærme vores børn og unge fra internettet, men vi har pligt til at fortælle dem om, og lære dem, at internettet ikke er en leg. Det kan have farlige konsekvenser, og det skal tages seriøst. Vi lever i en tid, hvor internet og sociale medier er en selvfølge, og derfor mener jeg også, at vi som samfund må være med til at oplyse- og bringe emnet til debat. Vi kan ikke fjerne alle de grimme mennesker der er derude, som vil gøre vores børn, og somme tider også os, voksne, ondt. Men vi kan lære vores børn og unge, hvordan man gebærder- og opfører sig på internettet og de sociale medier. Hvor grænsen går for, hvor man er privat og personlig, at ikke alle mennesker på den anden side af skærmen ønsker os det bedste og vigtigst af alt huske dem på, at det vi lægger på nettet, det findes for altid…

 

En ting er sikkert. Herhjemme kommer der klare regler om, hvornår man er gammel nok til at gøre hvad på nettet.

 

Har I en politik om sociale medier og børn, hjemme hos jer?

 

 

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Læg en kommentar