Hverdagsliv

Fra dansk teenager til terrorsigtet

16. maj 2017

Hvordan ku’ det gå så galt?

Hvis du har fulgt bare en smule med i medierne de seneste måneder, har du nok ikke kunne undgå at høre om “Kundby-sagen”. En kun 17 årig pige, der havde planlagt at bombe sin tidligere folkeskole samt en jødisk skole. Jeg synes det er så uhyggeligt, og hvad der får en, tilsyneladende, helt almindelig dansk pige til, pludselig efter en ferie i Tyrkiet, at konvertere til islam, for fire måneder senere at blive anholdt, beskyldt for forsøg på terror – og i dag fundet skylding, forstår jeg ikke.
At man i et land som Danmark kan drives helt derud, hvor man ingen anden udvej ser, end at hævne sig på det samfund, der har skabt en, synes jeg er både uhyggeligt og skræmmende.

Vi er så rigt et samfund, og alligevel formår vi ikke at tage hånd om vores allersvageste, dem der kæmper og dem der har ramt bunden.
Jeg kender slet ikke nok til sagen til at afgøre, hvad der skulle have været gjort, og hvad der ikke skulle have været gjort, men en ting er sikkert: pigen skulle have haft hjælp, allerede første gang hendes mor henvendte sig til kommunen. Desværre er det bare ofte sådan, at der skal gå noget galt, før vi virkelig får øjnene op for, hvor slemt det står til.

Og hvad må der ikke gå igennem hovedet af tanker på sådan en pige nu. Kun 17 år, livet er end ikke begyndt inden det slutter. Eller i hvert fald sættes på pause for en stund. Angrer hun? Forstår hun, hvad der kunne være sket, hvis hendes planer var blevet ført ud i livet? Jeg kan på ingen måde sætte mig ind i, hvad der har drevet hende derud, hvor hun er endt, men jeg er sikker på, at rejsen ikke (kun) har været rar for hende. Hun MÅ da være stoppet op og tænkt over, hvad pokker det var for en retning, hun var på vej mod. Jeg kan simpelthen ikke tro andet.

Pigen skal straffes, men jeg er ikke sikker på hvordan. Jeg håber lidt hun får en forvarings-dom, så hun kan få den hjælp, hun har brug for. Jeg frygter, at hvis hun ender i et helt almindeligt fængsel, så vil hun blot blive hjernevasket endnu mere, eller måske endda selv begynde at dele sine “visdomsord”.

Har du fulgt med i sagen? Og hvad tænker du om den og det der kunne være sket?

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Læg en kommentar