Projekt baby

9 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg gik i gang med projekt baby 

9. juni 2017
projekt baby

Da jeg og krigeren gik i gang med projekt baby, var det med stor optimisme og håbet om, at jeg dengang ville stå som både nyuddannet markedsføringsøkonom og mor 9 måneder senere. Det sidste gik ikke helt som planlagt, og der er faktisk en del ting, jeg gerne ville have vidst, inden jeg gik i gang med projekt baby.

9 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg gik i gang med projekt baby

 

1. Det er ikke en selvfølge, at man bliver mere bevidst om sin ægløsning, ved at bruge ægløsningstest. Aldrig i mit liv har jeg da været så forvirret, som når jeg har stået der og skulle vurdere, om teststregen nu også er lige så tydelig som kontrolstregen.

2. Det er umuligt at planlægge projekt baby. Du kan bestemme, hvornår du vil starte, men derfra og frem? Du har ikke kontrol over en skid!

3. Der er overhængende fare for, at du periodisk oplever en form for sindssyge, når du måned efter måned igen står med en negativ test.

4. Bare fordi du er i den mest fertile alder, sådan gennemsnitligt set, betyder det ikke, at du på nogen måde rammer dette gennemsnit, og at det lige netop er dig, der går gennem nåleøjet de første mange måneder.

5. Vidste du, at du kan blive biokemisk gravid? Bare rolig, det vidste jeg heller ikke. En biokemisk graviditet er en graviditet der går til grunde, for det meste allerede inden du ved, du er gravid. Her har jeg skrevet lidt om, hvordan du undgår sådan en.

6. Raske par har kun 20 % chance for at blive gravide, hver gang de har sex. Og kun 80 % bliver gravide inden for et år.

7. Hvis du fortæller folk om jeres baby planer, kan du allerede nu forberede dig på åndssvage men sikkert yderst velmenende råd… som om det nogensinde har hjulpet en kvinde at ligge med benene i vejret.

8. Husk hinanden. Hvis det hele bliver for meget skema og sex på klokkeslæt, så dør romantikken. Og dét har du ikke lyst til under projekt baby.

9. Overalt på nettet kan du læse om ting du skal og ting du ikke må, når du er i gang med projekt baby. Tag det hele med en gran salt, og brug i stedet din sunde fornuft. Det kan tage længere tid at blive gravid end du regner med, og du bliver ikke nødvendigvis hurtigere gravid, fordi du følger de hellige skrifter.

 

 

Hvad ville DU gerne have vidst, inden du gik i gang med projekt baby?

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Svar Camilla/Fabelmor.dk 12. juni 2017 at 17:56

    Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg gerne ville have vidst … Jo, måske at min cyklus var ikke-eksisterende efter mange år på p-piller.
    Men jeg ville gerne have været bedre til at slappe af (synes det var så svært, og det tog endda kun 10 mdr og pco-udredning …)
    Kram:-)

    • Svar anpau 12. juni 2017 at 23:14

      Åh ja, at slappe af i processen er altså også en vigtig del. Sikkert også den sværeste 😉 Prøver at sige til mig selv hver måned, at nu skal jeg lige slå koldt vand i blodet. Så når jeg 10-12 dage ind i cyklus, og så vælter det hele. Det må være mit mantra denne måned: slap af, slap af, slap af.

      Stort kram til dig 🙂

  • Svar anonym 29. august 2017 at 20:15

    Alle siger, at der kan gå rigtig mange måneder inden man bliver gravid, men det kan altså også ske i første forsøg, og ja, det kan altså godt være hårdt at skulle indstille sig på at man faktisk allerede er gravid, når alle har sagt at der nok går lang tid inden det sker. Jeg blev det selv i første forsøg, og syntes faktisk det var svært at indstille sig på det så hurtigt.

    Og der ud over ville jeg også gerne have kendt til den tvivl, som kan komme når man pludselig står og er gravid, så som “er det i virkeligheden det her jeg ønsker?”, “Har jeg løbet hornene af?”, “er min mand nu også den rigtige for mig?”. Ved selvfølgelig ikke om alle har de tanker, eller om det som sagt er fordi det hele skete så hurtigt. 🙂

    • Svar Anne 30. august 2017 at 13:03

      Kære du

      Heldigvis sker det for de fleste, at de hurtigt bliver gravide. Nogle endda, som du, allerede i første forsøg.
      Derfor skal man selvfølgelig også gøre op med sig selv, om man, potentielt set, allerede er klar til at stå med baby i armene om ni måneder. Så snart man ikke bruger prævention længere, er der en chance (eller risiko, om man vil), for at blive gravid.

      Jeg kan godt forstå, at du må være overrasket over, at du allerede er gravid. Der findes dog masser af steder på nettet, hvor du kan læse om dette. Bare ikke lige her, hos mig.
      Jeg har nemlig ikke nemt ved at blive gravid, og derfor skriver- og deler jeg jo ud fra mit perspektiv.

      Hav en god dag
      Vh Anne

    Læg en kommentar