Kvindeliv

5 gratis apps der holder styr på din cyklus

4. september 2017
Tænkende pige mensturation cyklus app

Når jeg ikke er på p-piller, har jeg på ingen måde styr på, hvornår jeg kan forvente min menstruation. Jo jo, jeg kunne da markere dage i min integrerede iphonekalender, men hvis der er noget, jeg hverken kan eller gider, så er det regning.
Derfor bruger jeg altid en app, hvor jeg nemt og hurtigt lige kan smide dagens oplysninger ind. Når jeg altså husker det…

På den måde kan jeg holde styr på alt fra, hvornår jeg har haft menstruation og hvor krafrig den var, til, hvornår Krigeren og jeg har dyrket sex, om min livmoderhals er åben eller lukket og om min udflåd er særlig sædcellevenlig dén dag.

 

Jeg har testet 5 apps der holder styr på din cyklus

 

WomanApp

Woman app. Hold styr på din cyklus

 

Når du åbner WomanApp første gang, kan du med det samme indtaste dine data. Hvis du hellere vil vente, kan du nemt indtaste dem senere.

Plusser

 • Du kan indtaste din vægt og temperatur dagligt. Smart hvis man bruger temperaturmetoden til at finde sin ægløsning.
 • Du kan se statistik over bl.a. din cyklus’ længde. Det er altså ret smart.
 • Du kan tilføje en lille daglig note, med egne tanker.

Minusser

 • Det er svært at finde ud af, hvad de forskellige knapperne under konkret dato betyder.
 • Det er ikke muligt at tracke ting som smerter, udflåd, humør og sex.

Indeholder reklamer Ja

Udseende og brugervenlighed Appen giver et godt overblik over, hvor langt du er i din cyklus. Fine feminine farver, som jeg synes passer fint, når nu appen netop er til kvinder.

Samlet vurdering En fin app i forhold til den er gratis. Reklamer er i bunden og er derfor ikke til gene. Det irriterer mig dog, at jeg skal gætte mig frem til, hvad knapperne under datovalg betyder. Til gengæld er jeg vild med, at du  kan se statistik over dine indtastninger.

Find den her IOS Jeg har desværre ikke kunne finde denne App til Android.

Findes også i en Pro udgave til 17 kr.

 

Flo

Flo. Menstruation app cyklus

 

Første gang du åbner appen Flo, kan du vælge, om du vil tracke din cyklus, ønsker at blive gravid eller om du er gravid (jeg har kun testen den del der hedder ønsker at blive gravid).

Derefter kommer du direkte ind i indstillinger for at notere din sidste mestruations første dag.

Plusser

 • Du skal indtaste dit fødselsår. Umiddelbart bilder jeg mig ind, at det gør den lidt mere præcis.
 • Du kan tilføje vægt, humør og symptomer. Du kan bl.a. indtaste, hvilken konsistens din udflåd har, hvilket jeg er stor fan af, da det er én af metoderne jeg selv bruger, for at finde ud af, om jeg har ægløsning.
 • Du kan skrive en lille daglig note.
 • Du kan se grafer af bl.a. cykluslænde.
 • Du kan sætte kode på. Det er ret smart, hvis der er andre der bruger din telefon eller hvis du bruger appen fra en fælles tablet.

Minusser

 • Jeg kan faktisk ikke komme i tanker om nogen minusser i denne app. Hvis jeg skal nævne en enkelt ting, der kunne være rar at have, så var det at man selv kunne tilføje nye symptomer. Men man kan jo bare skrive dem under noter, så det er ikke noget problem.

Indeholder reklamer Nej

Udseende og brugervenlighed Jeg kan rigtig godt lige udseendet på denne app. Farverne er fine og brugervenligheden er helt i top!

Samlet vurdering Denne app har næsten det hele. Den kunne godt gå hen og blive min nye foretrukne track-din-cyklus app i projekt baby.

Find den her IOS & Android

 

M. Cycles

M.cycles. Menstruation cyklus app

M.Cycles appen kan sende dig meddelelser om din cyklus. Første gang du åbner appen, bliver du spurgt, om du vil aktivere dette. Derefter kan du med det samme indtaste oplysninger om din seneste menstruation.

Plusser 

 • Godt overblik over, hvornår næste menstruation kommer.
 • Rigtig lækker overblik over alle indtastede data for dagen under “Charts”.
 • Forklaring på, hvad farverne betyder nederst på hovedmenuen/i kalenderen.
 • Du kan tracke, hvor voldsomme dine symptomer er på en skala fra ét-tre. Det er altså ret smart, da det kan være svært at huske, om man havde meget eller lidt ondt i lænden, sidst man havde menstruation.

Minusser

 • Det eneste at sige om denne app, er at den er på engelsk, så hvis du udelukkende leder efter en dansk app at tracke din cyklus med, så er denne ikke noget for dig. Og så kunne det selvfølge have været rart, at have lidt flere muligheder ift. tracking.

Indeholder reklamer Jeg oplevede ingen, men under indstillinger fandt jeg en knap, hvorpå man kunne fjerne dem for 17 kr. Men som sagt, så oplevede jeg ingen, så vent lidt med at bruge dine penge på at fjerne reklamer.

Udseende og brugervenlighed Jeg synes appen er rigtig flot. Farverne er dejlig feminine og designet er generelt meget rolig at se på.

Samlet vurdering Det her er en rigtig god app. Jeg er vildt med det samlede overblik du får under fanen “Charts”.

Find den her IOSAndroid

Findes også i en pro udgave til 17 kr.

  

Clue

Clue app. Menstruation og cyklus

 

Første gang du åbner appen, kan du vælge at oprette en konto. Du kan også bare springe den del over. Derefter skal du vælge, om du vil holde øje med dit helbred, eller om du vil se en andens cyklus (med Clue kan man nemlig dele sin egen- og følge med i andres cyklusser).

Plusser

 • Forsiden giver et godt overblik over, hvor du befinder dig i din nuværende cyklus.
 • Det er nemt at tilføje data til de forskellige dage.
 • Mulighed for at se kalenderoversigt for hele måneden.
 • Du kan tracke forskellige data fra din dag. Jeg er bl.a. ret vild med, at man kan indtaste, om man har haft høj sexlyst (hvilket er meget naturligt under ægløsning).

Minusser

 • Du kan ikke skalavurdere dine smerter.
 • Der er lidt for få valgmuligheder blandt nogle af de ting, der kan trackes (du kan fx kun vælge følgende fire under smerter: underliv, hovedpine, ægløsning og ømme bryster.

Indeholder reklamer Nej

Udseende og brugervenlighed Appen er fin og overskuelig. Jeg kan godt lide det lidt simple look, som hurtigt giver et godt overblik over ens cyklus.

Samlet vurdering Denne app kan det meste, men jeg savner altså at kunne vælge lidt flere muligheder, blandt de ting, der kan trackes.

Find den her IOS & Android

     

Cycles Period Tracker

Cycles period tracker

 

Når du første gang åbner appen, kan du vælge, om du vil have pop-op alarmer på din telefon. Derefter kommer du direkte til indstillinger.

Plusser

 • Starter op med indstilling af seneste menstruation.
 • Fin forklaring af, hvad de fire farver i hjulet/kalenderen betyder.
 • Du kan indtaste, om du har taget din pille (f.eks. p-piller eller medicin), om du har taget den for sent, glemt den eller taget dobbeltdosis. Dét er altså ret smart, hvis man ikke er i gang med projekt baby, men der i mod tager p-piller, eller man kan bruge den til sin Gravitamin-pille.  Du kan også lave en alarm der husker dig på at tage din pille. DET ER SMART!

Minusser

 • Det er som sådan ikke et minus, men appen er på engelsk, og kan derfor være lidt forvirrende/svær for nogle. Det meste info er skrevet i fagsprog, som der jo ofte skrives i, når det handler om graviditet, fertilitet og cyklusser. Er du derimod helt nede med engelsk, er der nogle virkelig gode forklaringer på bl.a. hvordan den kvindelige cyklus påvirker kroppen.
 • Du kan godt indtaste om du har haft ubeskyttet eller beskyttet sex, men ikke om du har haft høj sexlyst. Det mangler jeg, for jeg kan godt lide at holde øje med, om der er en sammenhæng mellem netop dét og min ægløsning.
 • Jeg mangler en lidt tydeligere visning af, hvor mange dage der er til jeg får menstruation.

Indeholder reklamer: Nej

Udseende og brugervenlighed Appen er lidt kedelig med sin sandfarvede baggrund. Brugervenligheden er dog helt i top, da appen er meget overskuelig opbygget.

Samlet vurdering Det er en rigtig fin app, som har nogle smarte ting. Jeg er vild med at man kan sætte en alarm, så man husker at tage sine piller.

Find den her IOS Jeg har desværre ikke kunne finde denne App til Android

Der findes en PRO-udgave til 25 kr.

 

 

 

Hvilken App bruger du til at holde styr på din cyklus?

 

You Might Also Like

1 Kommentar

 • Svar Første lægebesøg i projekt baby 15. oktober 2017 at 17:53

  […] Clue app siger, at jeg skal have menstruation den 21. Det er en lørdag. Hvis det holder stik, så skal jeg […]

 • Læg en kommentar